fbpx

COLOR OF THE YEAR

COLOR OF THE YEAR 2017 – GREENERY

De keuze van Pantone’s kleur van het jaar is op zijn zachts gezegd verfrissend. 2017 wordt het jaar van de kleur Greenery en symboliseert een nieuw begin. Van de zachte pasteltinten Rose Quartz en Serenity van afgelopen jaar, zien we nu een volle en intense kleur.

Greenery is een frisse en pittige geel-groene toon waarbij voor velen de associatie met de start van de lente zal opkomen. Het moment waarop de kleur groen weer terugkeert in de natuur. Kenmerken voor Greenery zijn dan ook de bloeiende bladeren, de weelderigheid van het buitenleven en het beleven van de natuur om ons heen. De connectie naar natuur staat natuurlijk volledig in lijn met de leer collectie die wij voeren, waarbij natuur onze belangrijkste inspiratiebron is.

Zoals uitgelegd door Pantone, is Greenery de neutrale kleurbasis van onze natuur. Hoe meer mensen ondergedompeld raken in het moderne stadsleven, hoe meer ze zullen verlangen naar de pure schoonheid van onze wereld. In 2017 zullen we naar verwachting dit ook vaker terug zien in architectuur, lifestyle, stedenbouw en design, dus wellicht ook op de meubels in uw huiskamer?

Omdat groen altijd een grote rol zal  blijven spelen in ons leven hebben wij binnen onze leercollectie ook diverse groentinten opgenomen. Passend bij de color of the year 2017 hebben wij dit jaar TANGO – GRANNY verkoren tot artikel van het jaar. Daarnaast willen we gelijk onze prachtige en sterke TANGO collectie toelichten. Een afgedekte leersoort van 1.0-1.2 mm  met een gecorrigeerde fijne prent en sterke water-, en vuil-afstotende finish, zeer geschikt voor intensief gebruik en makkelijk in onderhoud.  De kwalitatief hoogwaardige Zuid-Duitse stierenhuiden die worden ingezet voor het produceren van dit artikel zijn gemiddeld 5.5 m² groot, een voordeel bij het versnijden van grote oppervlakten en een gering snijverlies door de hoge kwaliteit.

Tango is beschikbaar in 70 populaire kleuren en voelt zacht en comfortabel aan. Binnen onze leercollectie het artikel met het grootste aanbod in kleur! Tango wordt o.a. toepast in de automobiel industrie, verwerkt op designmeubelen en is ook zeer geliefd bij projecten waarvoor leer met voldoende sterke eigenschappen benodigd is vanwege intensief gebruik (denk aan horeca gelegenheid of openbare ruimtes). Ook binnen de luxe jachtbouw in de maritieme industrie is tango een veel gekozen leersoort.

 

 

 

 

 

ARTICLE | TANGO

 

DIKTE 1.0-1.2MM

GEMIDDELDE HUIDGROOTTE 5.1 – 6.1 M²

GELIJKMATIGE NERFSTRUCTUUR

STERKE FINISH

WATER EN VUIL AFSTOTEND

VERKRIJGBAAR IN 70 KLEUREN

EENVOUDIG IN ONDERHOUD

 

 

COMBINATIES

Een natuurlijke basis als Pantone Greenery leent zich perfect voor verschillende kleur combinaties. Combineer hem binnen uw interieur met warme bruintinten voor een extra stoere en natuurlijke look, maar met warme taupe kleuren wordt hij weer lief en warm. Ook kunt u in de post-moderne stijl een andere felle contrasterende kleur perfect combineren met onze tango granny.

Een prachtige leersoort passend bij dit thema is onze COLORADO – HERBAL GARDEN en COLORADO – GREEN. Colorado is een een bijzondere aniline leersoort met een glad en zacht aanvoelende oppervlakte. De zichtbare aniline strepen, fijne kleurnuances en zijdeglans maakt Colorado zeer natuurlijk leer, ook wel aniline genaamd. Colorado zal in verloop van tijd haar eigen patina ontwikkelen en prachtige veroudering tonen.

 

 

Conanti